58 biler klar til Sebring

Der bliver godt fyldt op på betonpladerne, når 12 timers løbet på Sebring 2024 skal køres i næste uge.

Intet mindre end 58 biler er tilmeldt løbet, hvilket er fem mere end 2023 udgaven.

En stor del af de ekstra biler kommer fra GTP kategorien. Der har vi de samme 10 biler, som deltog ved 24 timers løbet i Daytona, og så er den helt nye Lamborghini Iron Lynx racer klar, efter den testede på Daytona, og fik sin løbsdebut i FIA WEC i sidste weekend. Her er det som tidligere annonceret Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli samt Romain Grosjean, som skal køre bilen.

I år er der ingen danskere til start i GTP kategorien.

I LMP2 kategorien har vi de samme 13 biler til start, som deltog ved åbningsløbet. Det er dog ikke præcis de samme kørere, som vi så for 5 uger siden.

Det er store skiftedag hos DragonSpeed #81, hvor danske Malthe Jakobsen og norske Rasmus Lindh er skrevet på holdkortet indtil videre. De mangler dog stadig en Bronzekører i bilen, da det er obligatorisk i LMP2 kategorien. Det bliver en lidt spøjs oplevelse for Jakobsen, som tidligere har deltaget i løbet i LMP3 kategorien. Ikke nok med at han skal køre mod hans gamle LMP3 hold, Sean Creech Motorsports, så skal han også køre mod Asian Le Mans Series og Daytona holdkammeraterne Crowdstrike Racing by APR.

Nicklas Nielsen skal igen køre Richard Mille AF Corse #88, som Luis Perez Companc og Lilou Wadoux igen skal dele med danskeren. Deres helt store mål er at komme længere i løbet end på Daytona, hvor motoren desværre stod af meget tidligt i løbet.

Dennis Andersen fortsætter i MDK by High Class Racing #20, hvor han igen får Seth Lucas og Laurents Hörr som holdkammerater.

Mikkel Jensen er igen at finde hos TDS Racing #11 sammen med Hunter McElrea, men deres sædvanlige Sølvkører Steven Thomas er endnu ikke skrevet på holdkortet. Thomas havde et stort uheld på Daytona, hvor han ramte betonmuren så hårdt, at bilen ikke kunne repareres. Han kunne dog selv humpe ud af bilen – men hvis ikke man føler sig 100 procent frisk, er 12 timers løbet på den ujævne bane noget af et mareridt at kæmpe sig igennem. Vi håber på snarligt nyt fra holdet.

Heart of Racing Team Aston Martin #27
Photo: JJ Media

GTD Pro kategorien får 12 biler til start, hvor kun Sun Energy 1 Mercedes #75 ikke er til start i forhold til Daytona.

Her skal Michael Christensen igen styre Rexy for AO Racing Porsche #77, og følge op på andenpladsen fra Daytona med Sebastian Priaulx og Laurin Heinrich. Dog er Daytona vinderne fra Risi Competizione Ferrari #62 også i feltet med Daniel Serra, Davide Rigon, og James Calado. Så det bliver ikke nogen let kamp.

GTD har 22 biler på startlisten, hvor Kelly Moss with Riley Porsche #92 er faldet fra i forhold til Daytona. Ellers er det status quo.

Inception Racing McLaren #70 stiller op med Brendon Iribe og Frederik Schandorff, som de to faste kørere på bilen. Hertil kommer Ollie Millroy, som efterhånden er fast 3. kører på bilen, og har kørt rigtig mange løb sammen med Iribe.

Iron Dames Lamborghini #83 er igen at finde i feltet, hvor Rahel Frey, Sarah Bovy, og Michelle Gatting skal forsøge at jagte holdets første IMSA podie. Det er det eneste som mangler på på CV’et for det lyserøde hold, som sluttede 6’er på Daytona.

Anders Fjordbach skal dele MDK Motorsports Porsche #86 med hans fuld-sæsons holdkammerat Kerong Li, mens Porsche fabrikskører Klaus Bachler skal hjælpe til som 3. mand, ligesom han gjorde på Daytona.

Marco Sørensen er ikke til start på Sebring, da han “kun” var 4. kører på Heart of Racing Team Aston Martin #27 på Daytona. Det samme gælder for Nicki Thiim i Magnus Racing Aston Martin #44. De to danskere har ikke andre programmer i USA i år, men skal i stedet fokusere på en masse AMR opgaver i Europa samt Asien, plus lidt Lambo kørsel i DTM for Thiim.

Mobil 1 12 Hours of Sebring 2024 køres lørdag den 16. marts, og kan følges alle 12 timer på Viaplay fra klokken 14.40 dansk tid. Det er en halv time tidligere end løbet startede sidste år.

Relaterede nyheder